Een aantal impressies

Hieronder vind je een overzicht van diverse youtube filmpjes van het werk van cursisten door de jaren heen. Een impressie van 2020, van live naar online en weer terug. Een overzicht van de gemaakte werken van de Model en Portretgroep van Model Fernando. En een kijkje tijdens de lessen, het open atelier en het landschapschilderen.

 

Exposities

In de afgelopen 10 jaar hebben de cursisten regelmatig geëxposeerd op diverse locaties, zowel in groepsexposities als solo. De exposities vind ieder jaar in het voorjaar plaats in de vorm van een open atelier dag. Cursisten kunnen hier hun werk laten zien aan vrienden, familie en geïnteresseerden.

Werkbesprekingen

Een keer per jaar houdt Yette een werkbespreking voor haar cursisten. Tijdens deze besprekingen tonen cursisten hun werk van de afgelopen periode. Er wordt er gekeken naar het proces, waar de ontwikkeling zit en waar leerpunten zitten. Deze besprekingen zijn gratis voor cursisten en openbaar voor geïnteresseerden.

 

 

Projecten

Elk jaar organiseert Atelier Rohde een of twee projecten om kunst, en de makers ervan, een stevige plek in de maatschappij te geven.  Yette was in 2018/19 coordinator van het Qtopia Queer Arts Festival te Nijmegen.

Uitnodiging WintergastenEen ander project van Atelier Rohde was in 2017/18 is de serie Wintergasteneen serie interviews met kunstenaars van Gelderse bodem onder het genot van een goed glas wijn van Wijnhandel Cave de Portugal 

In 2016 organiseerden wij de landelijke schilderwedstrijd ‘Kunsthistorisch Naakt’. Hieraan deden zowel amateurs als professionele kunstenaars mee en de geëxposeerde schilderijen werden zeer gewaardeerd door de vakjury, waaronder Sam Drukker.

Atelier Rohde organiseert landelijke schilderprojecten voor iedereen: amateur en profs. Deze projecten worden op deze website vermeld en bovendien op Facebook. Wil je op de hoogte blijven van alle Atelier Rohde projecten en exposities? Geef je op voor de nieuwsbrief!

Wil je graag op de hoogte blijven van de projecten, exposities en werkbesprekingen van Atelier Rohde? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!


 

Powered by Hoover & Hitch