Laat je inspireren! Kijk af bij kunstenaars.

24 oktober 2017 - Geen reacties

Als ik les geef heb ik een paar zinnen die ik mezelf regelmatig hoor zeggen. Als ik ze zo op een rijtje zet dan zijn uitspraken die weergeven waar ik in geloof, wat ik belangrijk vind.

“Laat je inspireren door de mensen om je heen, kijk goed naar wat ze doen en ‘jat’ dit.”

Elke kunstenaar laat zich inspireren door de mensen, de wereld om hem heen of in zich zelf. Er is geen kunstenaar die zich niet door zijn collega’s laat inspireren. Elke kunstenaar probeert een eigen stijl te vinden, maar doet dit (soms onbewust) door af te kijken bij collega’s. Daar kunnen we van leren. Daar leer ik nog elke dag van. Want ik geloof erin dat het heel goed is om te kijken naar kunstenaars, ons te laten inspireren door hoe zij werken, welke kleuren ze gebruiken, welke keuzes ze maken. En los van het schilderen; hoe ze in de wereld staan. Want elke kunstenaarsblik is uniek.

Ik ben er van overtuigd dat kunst, en hun makers, de wereld mooier/interessanter maken. En dat wij daarvan kunnen leren, dat het ons verwondert, onze ogen opent en binnen of buitenpretjes veroorzaakt. Daarom zeg ik vaak: “Kijk af! Kijk naar kunstenaars, leer van hen. Laat je inspireren!”

Omdat ik dit mezelf minstens 1x per week hoor zeggen in mijn lessen besloot ik dat het tijd was om een aantal kunstenaars uit te nodigen zodat jullie, en ook ik, van hen kunnen leren. Ik wil weten hoe mijn collega’s werken, wat ze doen, welke processen ze door gaan en bovendien… Wie zijn hun inspirators? Bij wie kijken zij af? Door wie raken zij geïnspireerd?

 

Ik ben nieuwsgierig, daarom heb ik Wintergasten bedacht. Omdat ik het belangrijk vind dat we geïnspireerd worden, zijn, kunst maken en afkijken, veel afkijken!

Laat je inspireren door kunstenaars van Gelderse bodem op elke eerste vrijdag van de maand tijdens Wintergasten en geef je op! https://atelierrohde.nl/wintergasten/


 

Powered by Hoover & Hitch