Kunstvlog 10 De zoektocht; Werk ohne Autor

25 maart 2019 - 7 reacties

Dag kunstvlogkijker!

In dit vlog vertel ik over een film over Gerhard Richter; Werk ohne autor, de zoektocht van de kunstenaar en vraag ik me af of het hebben van een verhaal nodig is voor een kunstenaar. Ik hoor graag van je of je de film hebt gezien en welke gedachtes en vragen er zoal bij jou opkwamen.

Reacties

 • pluck schreef:

  Een lange kronkelende weg, je verwoordt het mooi! geïnspireerd door een tante die als “gek” werd weggedaan maar die eigenlijk een soort van pure ziel was met een heel eigen zienswijze (en dus bedreigend) en Joseph B. omdat ie even kunst dreigde te maken “zoals kunst zou moeten zijn”…Prachtfilm met veel om over na te denken en mooi in je vlog de combinatie met je eigen proces. Dankjewel want door jou ben ik m gaan zien!

 • Corrie schreef:

  Interessant verhaal Yette! Ga kijken of ik de film kan gaan zien!!! Groetjes en succes met je kunstlong!

 • Martin schreef:

  Heel herkenbaar Yette, het maken van schilderijen laat zich slecht in woorden vangen. Als je denkt dat je de “betekenis” en de “motivatie” van een bepaald werkstuk hebt gevonden, dan werkt dan kun je daaraan nog geen pasklaar recept voor een nieuw schilderij aan ontlenen, dat je dan zomaar even puntsgewijs kunt uitdraaien. Maar een beetje ongestructureerd in het wilde weg aanklooien, daar raak je snel op uitgekeken. De sport is dus om een route uit te stippelen waarbij ergens onderweg een verrassing in een hinderlaag kan liggen. Maar je mag van jezelf niet weten waar. En het is ook niet relevant of je die verassing op dat moment prettig vindt. Maar misschien toch ook weer wel….

 • Corrie schreef:

  Ha Yette, wat kan je toch mooi iets verwoorden, ik vind het echt geweldig, dat is ook kunst! na jouw interessante verhaal ga ik kijken of ik ook die film kan zien. Lieve groeten

 • Guus schreef:

  Dag Yette,

  Goed verhaal! Ik vraag me ook af wat me bezielt als ik schilder. Ik denk dat je er alleen achter komt door te doen en te schilderen. Dan denk je: nee, dit is het toch niet. En soms denk je: ja, dit vind ik leuk. En of dat nu kunst is…. eigenlijk interesseert me dat niks. Groetjes!

 • Els Crum schreef:

  Hi Yette,
  Ik ben ook zeer geroerd door de film. Geweldig! Precies ook wat jij zegt. Wie ben ik….
  Ik ben nu naar aanleiding van de film een boekje aan het lezen van Joseph Beuys. Ook heel interessant.
  Dankje voor je vlog.


 

Powered by Hoover & Hitch