Atelier Rohde

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat er speelt!

   

De kunstenaars/docenten:

Yette Rohde

Atelier Rohde is opgericht door Yette Rohde omdat zij mensen op een ongedwongen ‬manier kennis wil laten maken met tekenen en schilderen en hen hun eigen handschrift en vaardigheden wil laten ontwikkelen. ‬In de lessen die zij aan volwassenen geeft combineert ze materiaal en techniekbeheersing met het ontleden/ goed kijken naar oude meesters en hedendaagse kunstenaars zodat de cursisten leren hoe zij dit toe kunnen passen in hun eigen werk.

‪Door gedegen en ambachtelijk onderwijs te combineren met een eigenzinnige‬‬ creatieve denkwijze ontstaan er in de lessen van Atelier Rohde de meest bijzondere en interessante tekeningen en schilderijen.‬

Na in 2009 te zijn afgestudeerd aan de Vrije Kunst opleiding te Arnhem heeft Yette zich ‬gespecialiseerd in tekenen en schilderen. Naast het werken als autonoom beeldend kunstenaar richt zij op kunsteducatie en draagt zij met toewijding en enthousiasme haar kennis over. Dit doe ze vanuit haar eigen atelier in Nijmegen door middel van cursussen, workshops en projecten zoals schilderwedstrijden en exposities. Daarnaast werkt Yette in de zomerperiode bij Stichting Buitenkunst.

Een korte documentaire (2013) over Yette’s werk en werkwijze vind je onderaan deze pagina.

Yette geeft de lessen: Open atelier lessenModel en Portret en Landschapschilderen

Mary janssen

Mary Janssen heeft haar hele leven al een passie gehad voor tekenen en schilderen. Na een eerdere opleiding in Wageningen studeerde ze in 2016 af als docent Beeldende kunst en vormgeving in Arnhem. Ze geeft met veel enthousiasme les aan volwassenen en kinderen op o.a. Charme en maakt eigen werk als autonoom kunstenaar. Hierin werkt ze multimediaal en zoekt graag de grenzen van de disciplines op. Behalve op het platte vlak werkt ze met fotografie en film of andere kunstzinnige vormen zoals dans.

Als docent probeert ze aan te sluiten bij de passie van haar leerlingen en een eigen proces te stimuleren. Het durven aangaan van het experiment, leren kijken naar hedendaagse maar ook oude kunst en de wereld om ons heen gebruiken als inspiratie. En vooral hoopt ze dat deelnemers plezier ervaren in het proces van maken, creëren!

Mary geeft de lessen: Basiscursus  en Artlab for Kids 

Mary Janssen

het doel

Het is ons doel om kunst, en het maken ervan, een stevige plek in de maatschappij te geven. Daar is een organisatie voor nodig, een platform en expertise. De mensen die voor Atelier Rohde werken steken hier veel tijd en energie in. Bovendien heeft Yette Rohde als artistiek leider en autonoom en internationaal erkend kunstenaar jarenlang waardevolle kennis en ervaring verzameld. Het leren van technieken om een mooi kunstwerk te maken en het volgen van een cursus of workshop bij de kunstenaars/docenten van Atelier Rohde leveren naast een erg leuke, een erg leerzame ervaring op!

Documentaire

‪Jan Leisink maakte een korte documentaire over Yette’s werk en werkwijze:‬‬‬


 

Powered by Hoover & Hitch