Recensie

Daar is een organisatie voor nodig, een platform en expertise. De mensen die meewerken steken hier veel tijd en energie in. Bovendien heeft Yette Rohde als artistiek leider en autonoom en internationaal erkend kunstenaar jarenlang waardevolle kennis en ervaring verzameld. Het leren van technieken om een mooi kunstwerk te maken en het meedoen aan een echte expositie leveren naast een erg leuke, een erg leerzame ervaring op!

Exposties en Projecten

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat er speelt!

   

Exposities

In de afgelopen 7 jaar hebben de cursisten regelmatig geëxposeerd op diverse locaties, zowel in groepsexposities als solo. De exposities vind ieder jaar in het voorjaar plaats in de vorm van een open atelier dag. Cursisten kunnen hier hun werk laten zien aan vrienden, familie en geïnteresseerden.

Projecten

Elk jaar organiseert Atelier Rohde een of twee projecten om kunst, en de makers ervan, een stevige plek in de maatschappij te geven.  Yette zit voor het 2e jaar in de projectgroep voor de organisatie van het Qtopia Queer Arts Festival te Nijmegen dat van 4 tm 20 oktober 2019 plaats vindt in Nijmegen.

Een ander project van Atelier Rohde was in 2017/18 is de serie Wintergasteneen serie interviews met kunstenaars van Gelderse bodem onder het genot van een goed glas wijn van Wijnhandel Cave de Portugal 

In 2016 organiseerden wij de landelijke schilderwedstrijd ‘Kunsthistorisch Naakt’. Hieraan deden zowel amateurs als professionele kunstenaars mee en de geëxposeerde schilderijen werden zeer gewaardeerd door de vakjury, waaronder Sam Drukker.

Atelier Rohde organiseert landelijke schilderprojecten voor iedereen: amateur en profs. Deze projecten worden op deze website vermeld en bovendien op Facebook. Wil je op de hoogte blijven van alle Atelier Rohde projecten en exposities? Geef je op voor de nieuwsbrief!

Werkbesprekingen

Twee keer per jaar houdt Yette een werkbespreking voor haar cursisten. Tijdens deze besprekingen tonen cursisten hun werk van de afgelopen periode. Er wordt er gekeken naar het proces, waar de ontwikkeling zit en waar leerpunten zitten. Deze besprekingen zijn gratis voor cursisten en openbaar voor geïnteresseerden.

Wil je graag op de hoogte blijven van de projecten, exposities en werkbesprekingen van Atelier Rohde? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!


 

Powered by Hoover & Hitch